پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی حادثه دردناک اسکله شهید رجایی بندرعباس آمریکا به «عمران» در یمن حمله کرد پزشکیان بندرعباس را ترک کرد محکومیت قطعی قصاص برای عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان بیانیه ارتش هندوستان درباره تبادل آتش و درگیری با نیروهای پاکستان کاخ سفید: ترجیح ترامپ توافق با ایران است قطر و عربستان بدهی‌های سوریه به بانک جهانی را پرداخت کردند| مسیر کمک مالی و سرمایه گذاری در سوریه باز شد پزشکیان: مدیریت ذخیره‌سازی کانتینر‌ها باید بررسی شود+ فیلم حملات هوایی و توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به نوار غزه| ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازدید هوایی رئیس جمهور پزشکیان از نقاط آسیب دیده انفجار بندرعباس پزشکیان وارد بندرعباس شد | اعلام یک روز عزای عمومی در سراسر کشور از سوی دولت چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع پاکستان تنش میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد را زخم باز استعمار دانست سخنگوی وزارت دفاع: هیچ محموله‌ای با کاربرد نظامی در بندر رجایی وجود نداشته است + فیلم پیام‌های جداگانه پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان، درپی وقوع حادثه در بندرعباس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی مسیر هدایت سرمایه‌ها را تغییر داده است ابلاغ قانون اصلاح قانون مجازات اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی قالیباف به پزشکیان پیام تسلیت رئیس‌جمهور روسیه به رهبر معظم انقلاب درپی حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس آیت الله علم الهدی: قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره گشایی از ترافیک، پارکینگ و اسکان زائران، سه دستاورد خط ۳ متروی مشهد + فیلم رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم نمایندگان حماس قاهره را ترک کردند
سرخط خبرها

جهان آبادی: طالبان دولت فراگیر ملی تشکیل دهد | پروژه دولت‌سازی در افغاستان دچار مشکل است

  • کد خبر: ۱۴۰۹۴۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۹
  • ۱
جهان آبادی: طالبان دولت فراگیر ملی تشکیل دهد |  پروژه دولت‌سازی در افغاستان دچار مشکل است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه جز ایجاد صلح و ثبات، دموکراسی و توسعه راهی برای نجات افغانستان وجود ندارد، اظهار کرد: طالبان برای تداوم حکومت و آرامش، ثبات و پیشرفت کشور، باید همه قومیت ها و دیدگاههای اقوام و مذاهب را در حکومت افغانستان شریک کند و دولت فراگیر ملی تشکیل دهد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جلیل رحیمی جهان آبادی در خصوص عملکرد طالبان در افغانستان، گفت: فرایند دولت سازی در افغانستان دچار مشکل است. دولت ها وقتی تشکیل می شوند معمولاً بحث به رسمیت شناختن آنها به صورت قانونی و یا عملی از سوی بسیاری از کشورها اتفاق می‌افتد اما در خصوص طالبان علیرغم اینکه مدت طولانی است بر قدرت سیاسی افغانستان حاکم هستند و تسلط سرزمینی هم ایجاد کردند، اما هنوز هیچ کشوری حاضر به، به رسمیت شناختن طالبان نشده است.

وی ادامه داد: تشکیل دولت فراگیر ملی از همه گروه ها و مذاهب، نحوه تعامل با همسایگان و جهان، رعایت قوانین بین‌المللی و قوانین مرزی، و همچنین نحوه تعامل با شهروندانش، در آینده حکومت طالبان تعیین کننده است. ما به عنوان کشور همسایه افغانستان، خواهان صلح و ثبات در این کشور هستیم و دیدگاه‌های خودمان را در خصوص لزوم تشکیل دولت فراگیر و پایبندی طالبان و قوانین مرزی و بین المللی عنوان کردیم اما اینکه آنها چه تصمیمی بگیرند به عملکرد خودشان باز می گردد و آینده حکومت طالبان هم به همین تصمیمات بستگی دارد.

آقای رحیمی جهان آبادی درخصوص کشتار اقوام مختلف در افغانستان توسط طالبان گفت: اخبار رسانه ای، متفاوت از واقعیات ها است؛ ما در کشور خودمان هم تجربه کردیم که رسانه‌ها بعضا چه هجمه‎‌ای در اینگونه موارد دارند؛ اما باید بر پایه واقعیت های موجود در افغانستان قضاوت کرد. لذا آن چیزی که الان در افغانستان اتفاق می‌افتد را صرفا نباید از رسانه‌ها شنید؛ اگر اخبار و اطلاعات رسانه ها پیرامون این کشتارها درست باشد، باید تعیین تکلیف شود و طالبان مشخص کند که به چه دلیلی این اقدامات را انجام می دهد؛ اما اگر اخبار رسانه ها درست نباشد و طالبان چالش اساسی با اقوام و گروه ها نداشته باشد، باید درست اطلاع رسانی کندتا این موج منفی رسانه ای منتفی شود.

وی ادامه داد: اما قاعده منطقی و عقلانی می گوید طالبان برای تداوم حکومت و آرامش، ثبات و پیشرفت کشور، باید همه قومیت ها و دیدگاههای اقوام و مذاهب را در حکومت افغانستان شریک کند و دولت فراگیر ملی تشکیل دهد در این صورت است که هم می تواند گروه هایی که در پنجشیر مقاومت می کنند را راضی کند و هم تاجیک ها و طیف‌های گوناگون پشتون ها را با خود همراه سازد؛ در واقع به جز ایجاد صلح، ثبات، دموکراسی و توسعه راهی برای نجات افغانستان وجود ندارد و معجزه ای رخ نخواهد داد.

آقای رحیمی جهان آبادی در رابطه با میزان مهاجرت اتباع افغانی به ایران و سایر کشورها بیان داشت: بازگشت مهاجرین به افغانستان شدت گرفته است چون حوزه انتخاباتی من کنار مرز با افغانستان است شاهد این موضوع هستم و برخلاف تبلیغاتی که انجام می‌شود علی رغم ورود مهاجرین به ایران، روزانه صدها و هزاران نفر به افغانستان باز می گردند. البته ترس اولیه ایجاد شد که اگر طالبان بیاید چه اتفاقاتی می افتد اما الان ترس بسیاری از اتباع افغانستان ریخته است. ارتباط ما با افغانستان محدود است اما وقتی با تجار، راننده ها و کسانی که به افغانستان سفر می کنند گفتگو کردیم می گویند از زمانی که طالبان روی کار آمده، رشوه تقریبا صفر شده است و به دلیل استقرار امنیت مشکلی برای تردد به افغانستان نداریم.

وی در خصوص مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی از جمله ممانعت از تحصیل و کار دختران اظهار داشت: به دلیل اینکه حکومت دینی روی کار آمده است معمولاً نگاهشان به خیلی از این مسائل برگرفته از مسائل دینی است که می تواند پاشنه آشیلی برای حکومت طالبان باشد که باید در این مسائل تجدید نظر کند چرا که نمی توان ۵۰ درصد جامعه را از فعالیت و تحصیل منع کرد امیدواریم طالبان عاقلانه رفتار کند و افغانستان به صلح و ثبات بازگردد و حکومتی تشکیل شود که همه گروه ها در آن حضور داشته باشند تا از این وضعیت فقر و جنگ نجات پیدا کند.

منبع: شفقنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
0
0
انشا الله بعد از اینها نوبت قوم یاجوج ماجوج هست .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->